Armağan Yılmaz
Kuş / Genelkategorisi.

Papağan türleri ve fiyatları

Ülkemizde bir çok türde papağan mevcut ve bunların fiyatları hakkında kafa karıştırıcı farklılıklar var. Kimi 1.000 TL gibi bir fiyat iken, kimisi 10.000 TL gibi rakamlara yükseliyor.

Bu rakamlar hangi papağan türünde neye göre belirliyor?

    8 CEVAP
    25.174 GÖRÜNTÜLENME
İlk cevap için teşekkürler, Administrator
Bu soruya cevap yazabilmek için oturum açmalısınız.
CEVAPLAR
Banned

Türkiye de papağan fiyatları çok hakkında iyi ve açıklayıcı bir araştırma olmuş. Bence konu sürekli olarak edit edilmeli ve güncel fiyatlar ile listeye dahil olmayan türlerde eklenmelidir. Örnek olarak : 2019 yılı - 2018 yılı fiyatları gibi ayrı şekilde konularda açılabilir.

Berna

Gökkuşağı lori cinsine benzettiğim bir papağan var bir yakınımda. Görsellerini profilimdeki ilandan görebilirsiniz. Onunla çiftleştirenilmek için dişi bir papağan almaya kalksam fiyatı neolur..? Ve birde bu fiyatlarla üstdüzey durumdaki insanlar dışında kimse papağan sahibi olamaz

Gürkan Kaymaz

Papagan turlerine ait fiyatlari tam olarak anlayabilecegimiz guzel bir paylasim olmus. 300 - 500 TL arasi biseyler dusunurken rakamlari ogrendikten sonra, ayni benim gibi bir cok kisi icin hazin bir son olacagini bilsemde tesekkurler admin :)

Atıf Erdoğmuş

Teşekkürler güzel bir makale olmuş. Papağan fiyatlarının ne kadar yüksek olduğunu makaleniz sayesinde öğrendim. Arada sırada düşündüğüm şeydi papağan beslemek ama bu fiyatları gördükten sonra gözüm korktu diyebilirim. Sultan veya Cennet gibi türler değilde, daha egzotik türlerden beslemeyi isterdim. Anlaşılan böyle bir şeye kalkışırsam 3.000 TL kadar bir tutarı gözden çıkarmak gerekir.

Tusan Keser

Ellerinize sağlık, fiyatlar ve etki eden tüm durumlar çok güzel şekilde açıklanmış. Papağanlar ne kadar diye merak edenler için uygun güncel bir fiyat listesi olmuş.

Administrator

Merhaba Ata bey, konu içerisinde de yazıldığı gibi çok tür ve çok fiyat değişiklikleri söz konusu. BLUE FRONT AMAZON papağanı araştırmalarımız sırasında denk geldiğimiz tür değil. Bu tür ile ilgili fiyatları siz biliyorsanız yorum olarak yazsaydınız daha açıklayıcı olurdu. Sizler de bildiğiniz papağan türlerinin fiyatlarını yorumlara yazarak konuyu zenginleştirebilirsiniz.

Ata Sevgi

Blue FRONT amazon fiyatlarından haberiniz yok heralde

Administrator

Papağan türleri ve onlarla ilgili fiyat bilgisini araştırırsanız, karşınıza çok değişken bir liste çıkacak. Öncelikle fiyatların, papağanın türü, konuşma yeteneği, yaşı (yavru veya yetişkin), evcillik durumu gibi bir dizi kritere göre değiştiğini söyleyebiliriz.

Tabi bir de bunlara ek bir şekilde bölgesel olarak da değişkenlik gösterdiğini de bilmeniz gerekir.

Papağanı sahipleneceğiniz, satın alacağınız yer veya kişinin ithalatçı, üretici, petshop veya bu konuda hobici olup olmaması da türlere ait fiyat durumunu değiştirecek bir diğer etken. Türkiye'de papağanların bölgesel olarak yoğunluğuna göre, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu veya Ege Bölgesi olmak üzere bölgesel bazda dahi bir tutar değişmesi söz konusudur.

Bu kadar çok sebepten dolayı sizlere net ve nokta atışı bir fiyat sunmak zor. Bu yüzden sizlere vereceğimiz fiyatların ege bölgesin de bir satıcıdan aldığımız bilgiler doğrultusunda olduğunu ve doğu bölgesine doğru gidildikçe fiyatların bir miktar (ortalama 10% - 15% aralığında) düştüğünü bilmenizde fayda var.

Listemizi en yüksek fiyattan başlayarak sıralarken, bunların, tamamen ilgili papağan türünün Türkiye’deki popülasyonu ile doğru orantılı olduğunu ayrıca keşfediyoruz.

1. Ara (Macaw) Türleri

Macaw'lar fiyatlarından dolayı Türkiye’de sayıları popülerlik ve dağılım konusunda diğer türlere nazaran biraz zayıf kalıyor. Güney Amerika kıtasının bu renkli canlıları, gerek görselliği, gerek ise 35-40 cm’den başlayan ve 90 cm’e kadar ulaşabilen boyutları ile hemen hemen her papağan severin gözdesi ve beslemeyi hayal ettiği bir tür diyebiliriz. İzmir evcil hayvan ve ürünleri fuarında karşımıza çıkan bu tür ile, selfie çektirmek bile ücret karşılığındaydı.

Military Macaw :

Çok nadir bir tür diyebiliriz, ancak denk geldiğimiz türler arasında olduğundan listemize eklediklerimiz arasında.

Et bebek denilen yavruları 13.000 TL ve yeni yeme düşmüş yavrular ise 15.000 TL’dir.

Sarı Lacivert Macaw :

Ara Macaw papağanları arasında kolay ve sürekli bulabileceğiniz yaygın bir tür. Ayrıca ara papağanları arasında en ucuz tür olması da dikkatimizi çekiyor.

Yabani veya evcil olması fiyata etki ederek, fiyatları 7.000 TL ile 9.000 TL arasındadır.

Kırmızı Macaw :

Görüntüsü ile türün en gözde kuşu. Türünün sembolü olmuş diyebileceğimiz bu papağan türü 9.000 TL ile 10.000 TL arasında.

2. Kakadu Türleri

Kakadu familyasına ait bir çok tür bulunduğu gibi, biz ülkemizde en gözde olanlarını listeledik. Kendisi Avustralya’nın harika kuş türlerinden biridir.

Umbrella Kakadu (Beyaz Kakadu) :

Yabani olarak 6.000 TL ile 7.000 TL arasında satılırken, evcil olanlarında fiyat 8.000 TL ile 10.000 TL arasında değişir. Ayrıca papağanın konuşma durumuna göre fiyatın çok yüksek tutarlara ulaşabileceğini unutmayın.

Sülfür Kakadu (Sarı Taçlı Kakadu) :

Türün evcilleşmemiş yabani olanları, 4.000 TL civarında. Evcil, ele gelen Sülfür Kakadu’lar 6.000 – 8.000 TL ve konuşma durumuna göre fiyat 10.000 TL gibi bir miktarlara ulaşabiliyor.

Galah Kakadu (Gül Kakadu) :

Evcil, sağlık durumu yerinde ve sorunsuz bir Gül Kakadu yavrusu 4.000 TL iken, yabani evcilleşmemiş olanlarında ise fiyat 2.000 – 3.000 TL aralığına kadar düşebiliyor.

3. Jako

Yine ülkemizde bulmakta hiç zorlanmayacağınız bir tür olan Joka’lar, son günlerin en gözde türleri arasında. Besleyenlerin eğitim ve konuşturma gibi ihtiyaçlarını karşılayan türlerden biridir. Bir diğer adı ile Afrika Gri Papağanı olarak bilinir ve 30-35 cm boya erişebilirler.

Yavru Jako bebekler 3.000 TL gibi ortalama bir fiyata sahip iken, evcilleştirilme evresi henüz tamamlanmamış yarı evcil olanları 2.000 TL gibi bir fiyata alınabiliyor. Konuşan Jako fiyatları ise 4.000 TL’ye kadar çıkabilir.

4. Alexander (İskender Papağanı)

Bu papağan türünde yetişkin ve yabani olanları gayet bütçeleri zorlamayacak gibi. 1.000 TL gibi bir fiyata bulabilirsiniz. Genelde üretim amaçlı sahip olanlar için, papağanın evcil veya yabani olmasının bir önemi olmadığından direkt olarak tercihlerini fiyatın uygunluğundan yana kullanabiliyorlar.

İskender papağanların da, evcil, eğitimli, yeni yeme düşmüş olarak 2.000 TL bir fiyat var. Tüysüz et bebek şeklinde 500 TL gibi bir ücrete de bulunabilir.

Tercih edilmelerinde ki bir büyük etken ise boyları. Çünkü İskender Papağanları 58 ile 65 cnm boylara kadar (uzayabiliyor) erişebiliyor. Buda onun gözde bir duruma gelmesinde çok önemli bir durum.

Ancak henüz yeme düşmemiş bir yavruya sahip olmak fazlasıyla ilgi ve bakım gerektiren bir durumu beraberinde getireceğinden, buna hazır olmayabilirsiniz. O yüzden yeme düşmemiş bir yavruyu sahiplenmek, ilk defa papağan besleyecekler için hiç tavsiye edilmez.

5. Sultan Papağanı

Aslında Kakadugiller familyasından olan Sultan Papağanlarını yaygınlığı ve popülaritesinden dolayı ayrı bir tür gibi ele almak istedik. Papağan beslemeye yeni başlayanlar için en uygun türlerden birisi. Çünkü fiyatının uygunluğu, konuşabilme yeteneği, görsel açıdan güzelliği, kolay evcilleştirilebilmesi gibi bir çok yönü ile ülkemizde diğer uzak veya yakın tüm akrabalarına fark atan bir tür.

İthal olarak ülkemize her ay binlercesi gelmektedir. Gerek bu yüzden gerek ise üretiminde ki ve popülasyonda ki fazlalığından dolayı kolay bulabilirsiniz.

Fiyatları, ithal Sultan Papağanlarında 120 – 150 TL kadar uygun bir fiyat. Ancak ithal olanlar da ölüm riskinin diğer yerli üretimlere göre daha yüksek olduğunu unutmayın. Yerli olanlar ise 250 TL ile 500 TL arasında değişen bir fiyata sahip.

6. Cennet ve Sevda Papağanı

Küçük papağan türlerinden biridir. Orta boy bir papağan ile muhabbet kuşu arasında bir boya sahip bu papağanlara artık evlerimizde oldukça fazla yer vardır. Çünkü Sultan Papağanında olduğu gibi, yayılım açısından fiyatlarının daha geniş kitlelerce erişilebilir olması bu türde de çok büyük rol oynamıştır.

El besleme Cennet veya Sevda Papağanı satın almak isterseniz 150 TL gibi bir ücrete sahip olabilirsiniz. Et bebek denilen tüysüz olanlara 100 TL, mutasyon türleri için ise 200 TL gibi bir fiyatın söz konusu olduğunu söyleyebiliriz.

ÖNEMLİ :

Listede ki papağan fiyatlarının, yazımızın başında bahsettiğimiz gibi bölgesel ve satın alım yapacağınız yerin durumuna göre en az 10% - 15% arasında değişebileceği, türlerin yaşı, konuşabildiği kelimeler, sağlık ve bakım durumları, evcillik durumu gibi çok fazla sayıda fiyatlarda değişkenliğe sebep olan faktörler olduğundan, listemizin kesinlik değil en yakın aralıkları belirttiğini tekrar söylemek istiyoruz.